13 Ocak 2009 Salı

Zayiflatan Bitkiler

Hemen hemen hepimizin az cok bir bildigi vardir bu konuda ,hangi bitki zayiflatir hangileri yag yakar , hangisi su atar vucuttan diye..Bilimsel manada faydalari kanitlanmis zayiflamaya yardimci bitkileri hepbirlikte taniyalim..
Ardıç Tohumu
Fazla kilolardan kurtulmada ardıç tohumunun idrar söktürücü etkisinden yararlanılıyor. Ancak, bu bitki fazla kullandığında böbrekte tahribata neden olabiliyor.
İdrar yollarında etkilidir. İdrar söktürür, anti septik etki yapar. Sistit ve Albümini giderir. Vücuttaki toksinleri ve ürik asid atarak Romatizmaya ve Gut'u hafifletir. Kanı temizleyerek genel yorgunluk ve Uyuşukluğu giderir. Damar sertliğini önler. Ağrılı ve güç regllerin kolay olmasına yarar. Bağırsaklardaki kokuşma ve gazı önler. Diyabette şekerin düşmesine yardım eder.
Biberiye
Yağları kırması, kan dolaşımını hızlandırması ve idrar söktürücü etkisiyle zayıflamayı sağlıyor. Biberiye bitkisinden elde edilen yağın, dıştan sürüldüğünde bağ dokularını kuvvetlendirdiği, ölü hücreleri temizleyerek zayıflamaya ve güzelliğe katkıda bulunduğu saptandı.
Fesleğen - Kekik
Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor. Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.
Maydonoz - Ada Çayı
Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor. Adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.
Polen
Arıların getirdiği polenlerin toplanıp granür haline getirilmesiyle elde edilen bu besin, yoğun biçimde vitamin, mineral ve enzim içeriyor. Yemeklerden önce alındığı zaman iştah kapatırken yemeğin ortasında alındığında ise iştah açıyor. Tokluk hissi veren polen diyet sırasında yitirilen gücü takviye ediyor. Bir küçük çay kaşığı granür polen, bir bardak su, süt ya da da meyve suyu ile karıştırılarak alınıyor. Hemen eriyen polen, yorgunluk, halsizliğe karşı da etkili.
Sinameki
Kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapıyor. Uzun süreli kullanımlarda kusma, bulantı, bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.
Mate Yaprağı
Enerji verici, canlandırıcı etkilerinin yanı sıra metabolizmayı hızlandırıcı ve yağ yakımını artırıcı etkileri var. Yeşil çaydan kuvvetli bir antioksidandır. Kafeinin sağladığı tüm canlandırıcı ve metabolizma hızlandırıcı etkilere sahip ama onun yaptığı yan etkileri yapmıyor. Yağ yakıcı, metabolizmayı hızlandırıcı ve enerji verici etkileriyle kilo vermek isteyenler için mükemmel bir yardimcidir.
Yeşil Çay
İçeriğindeki 'polifenolik' bileşenler, yüksek antioksidan özelliklerinin yanı sıra yağ yakımını artırıcı ve metabolizmayı hızlandırıcı özelliğe sahipler. Yeşil çayın zayıflamaya yardımcı etkileri yağ yakımı ile de sınırlı değil, yemeklerle aldığımız karbonhidratların yavaş ve kontrollü yakılmasını sağlıyor, böylece kan şekeri yavaş yavaş yükseliyor, buna yanıt olarak da pankreastan insülin salınımı yavaş oluyor ve böylece yemekten hemen sonra oluşan açlık hissi engelleniyor. Yeşil çayın metabolizmayı artırıcı ve kan şekerini düzenleyici özellikleri yanı sıra arındırıcı ve toksin atıcı etkilerinin de olması onu daha yıllarca zayıflama reçetelerinin baş tacı yapacaktır.






Hiç yorum yok: